Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ιταλία: Ναυάγησε η προσπάθεια Ρέντσι για συνεργασία με την Αριστερά

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ρέντσι

Ναυάγησε η προσπάθεια εξεύρεσης κοινών προγραμματικών σημείων με στόχο την εκλογική συνεργασία του «Δημοκρατικού Κόμματος» του Ματτέο Ρέντσι με το αριστερό κίνημα «Άρθρο Ένα, Δημοκράτες και Προοδευτικοί».

26/11/2017

Πρόκειται για πολιτική δύναμη η οποία δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση μεγάλου μέρους της εσωτερικής, αριστερής μειοψηφίας των Δημοκρατικών.

Μετά την αποτυχία της προσπάθειας αυτής το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον Τύπο, θα είναι η δημιουργία κοινού ψηφοδέλτιου του κινήματος «Άρθρο Ένα» με την «Ιταλική Αριστερά». Μια κοινή πρωτοβουλία δηλαδή της ιταλικής ριζοσπαστικής αριστεράς, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της ερχόμενης άνοιξης.

Κύριο εμπόδιο σε ότι αφορά την δυνατότητα συμπόρευσης με το «Δημοκρατικό Κόμμα» αποτέλεσε και πάλι η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που εισήχθη από την κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι και η οποία διευκολύνει τις απολύσεις των εργαζομένων με χρηματική αποζημίωση.

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, επικεφαλής του ψηφοδέλτιου της ιταλικής ριζοσπαστικής αριστεράς πρόκειται να αναλάβει ο νυν πρόεδρος της γερουσίας και πρώην δικαστικός Πιέτρο Γκράσσο, ο οποίος όμως δεν έχει ακόμη δηλώσει ανοικτά αν εννοεί να αποδεχθεί σχετική πρόταση που του έγινε τις περασμένες ημέρες.

Η πρώτη δημόσια συνάντηση της νέας κοινής πολιτικής προσπάθειας της «Ιταλικής Αριστεράς» και του «'Αρθρου Ένα» ορίσθηκε για τις 3 Δεκεμβρίου στην ιταλική πρωτεύουσα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου